Pan Am - az ABC új sorozata

A Pan Am névről mi jut eszetekbe? Nekem a fess pilóták, a szexi légi utaskísérők, az a korszak, amikor ezt a légitársaságot tartották az etalonnak, a Boeing 707-esek, amelyekkel korábban soha nem látott gyorsasággal és luxusban lehetett eljutni csaknem bárhová.

 

Ebbe a korba kalauzol vissza az ABC csatorna ősszel induló új sorozata, amely egyszerűen a Pan Am címet kapta. Producere, Nancy Hult Ganis 7 évig volt légi utaskísérő a Pan Am-nél, így valószínűleg saját élményei is hitelesebbé tehetik a sorozatot. Egyébként izgalmas történeteket ígér, amelyekben keveredik a hidegháború hangulata, a Jet Age, a modern, magabiztos nők megjelenése, s természetesen a jóképű sztárpilóták sem hiányozhatnak. A készítők az előzetes alapján nagyon érdekes képvilággal klassz retró hangulatot teremtenek.

Látszik, hogy biztosra akartak menni, ezért megnyerték a sorozatnak Christina Ricci-t is, számos más viszonylag ismert színész mellett. Kíváncsian várom - két okból is: egyrészt NAGYON érdekel a Pan Am története (nemrégiben olvastam Robert Gandt Skygods: The Fall of Pan Am című könyvét: a repülés történetének egyik legérdekesebb kérdése, hogyan ment csődbe a '60-'70-es években mindenki által irigyelt óriási légitársaság), másrészt az ABC-nek nagyon "hálás" vagyok, amiért vetíti az óriási kedvenc sorozatomat, a Modern Family-t, ami szerintem a legeredetibb és legviccesebb a poszt-Jó Barátok érában (magánvélemény - nem kell vele egyetérteni, sorozatjunkie-k kíméljenek:)

Szóval ősztől Pan Am az ABC-n. Íme az előzetes: