Repülj velünk Alaszkába! - Új sorozat

Ez a mai poszt egy ingyenreklám lesz: de nem baj, mindent a repülés népszerűsítéséért. A Discovery Channel június 18-tól vetíti a Repülj velünk Alaszkába című új sorozatot, ami Amerikában a Flying Wild Alaska címen fut, s hatalmas népszerűségnek örvend. A sorozat a már korábban bevált receptet követi: egy család életén keresztül mutat be valamilyen különleges foglalkozást-üzletágat: ki ne emlékezne még a Teutul-családra és az Orange County Choppers-re?

Ez a sorozat a Tweto-család életén keresztül mutatja be az Era Alaska nevű légitársaság mindennapjait. Az Anchorage, Alaska központú légitársaság mintegy 70 településre indít járatokat, s számos közülük semmilyen más módon nem elérhető, repülőtérnek nem is nevezhető poros-jeges leszállópályákon kell landolniuk a gépeknek. A vadregényes tájhoz persze még hozzájön a legendásan szélsőséges alaszkai időjárás, ami a végsőkig próbára teszi a pilótákat-gépeket egyaránt.

A keménykötésű családfőn, Jimen kívül felesége, Ferno, s lányaik Ayla és Ariel is a cégnél dolgoznak (az utóbbiak ráadásul nagyon csinosak is) -minden alkotóelem adott hát a sorozathoz, s az amerikai sikerei alapján szinte bizonyos a magyarországi siker is.

Az ingyenreklámért cserébe a Discovery-nek meg kellene igérnie valamit: az ilyen jellegű sorozatok a reality show elemeken kívül KOMOLY szakmai tartalommal is bírnak, az ennek megfelelő zsargonnal, technikai ismeretekkel, amelyek az igényes fordítás elkészítéséhez elengedhetetlenek. Korábban is volt már rá példa, hogy mérges levelet írtam nekik felsorolva a fordítási bakikat és a pontatlanságokat valamely repüléssel kapcsolatos műsorukban, amire azt a választ kaptam, hogy nem tudnak nekem állást ajánlani... Remélem, hogy ebben a sorozatban ezzel nem lesz gond. Mivel december végéig nem leszek otthon, nem is tudom ellenőrizni, de Ti igen, s várok e-mailben minden hibát, amit találtok. Tegyünk együtt az igényes magyar fordításokért!

Persze remélem, erre nem lesz szükség. A sorozat nagyon klassz, nézzétek: szombatonként 18.00-tól a Discovery-n.

Ízelítőül egy izgalmas leszállás, még az angol verzióból:

Címkék: sorozat, alaska, era