Egy kis nosztalgia: MALÉV-retró

Néhány cég foglalkozik pilótafülkében készült videók forgalmazásával. Itt nem a youtube-on is látható remegős, kézben tartott kamerával készült felvételekre kell gondolni, hanem teljesen bekamerázott pilótafülkével, külső felvételekkel, úgy, hogy a teljes repülést rögzítik.

Ebben a műfajban az egyik legrégebbi szereplő a Just Planes nevű cég, amely 1991 óta dob piacra ilyen kazettákat/DVD-ket: már több, mint 250 légitársaságot mutattak be így. 

Azért írok most erről, mert éppen 10 évvel ezelőtt jelent meg a Just Planes Malév videója, s az évfordulót most azzal ünnepelte a cég, hogy ezúttal DVD-n is piacra dobta. A DVD két VHS kazetta anyagát tartalmazza, összesen 4 órányi néznivalót kínálva.

A felvétel korából adódóan egyik itt bemutatott típus sem repül már a Malév kötelékében, éppen ezért remek lehetőség egy kis nosztalgiára! Budapest-New York a Boeing B767-300 fedélzetén, Budapest-Skopje és Budapest-Stockholm a B737-300-assal, Budapest-Zürich a B737-400-assal, illetve Budapest-Szarajevó és Budapest-Tripoli a Fokker 70-essel. Retró festések, retró egyenruhák (a légi utaskísérőké kicsit olyan, mint nagyanyám otthonkája), s érdemes megnézni a New York-i járaton felszolgált menüt: csak képzelődök, amikor úgy látom, hogy már kevesebb és rosszabb a fedélzeti koszt?

Az ára? 25 dollár, szerintem nem nagyon sok négy órányi időutazásért a levegőben.

Íme egy kis előzetes a filmből:

 

Címkék: malév, 737, boeing, fokker, 767