Vicces Boeing festés Dél-Afrikából

A polgári repülés uniformizált, sokszor unalmasan színtelen, rutinszerű világában mindig hálás tud lenni az ember (utas,és gondolom, személyzet egyaránt),amikor valaki megpróbál életet, színt, netalán humort csempészni a menetrend hajszolásába. Kedvenc példám erről a Kulula.com dél-afrikai fapados légitársaság, amely NAGYON vicces festést vezetett be (egyetlen) Boeing 737-400-as gépén.Emlékeztek még (gyakorló szülők előnyben) a Tesz-Vesz Város könyvekre, ahol a képekbe bele volt írva, hogy mi-micsoda? Nekem volt olyan angol-magyar nyelvű szótár változata is, ahol mindkét nyelven szerepeltek a meghatározások. Na, a dél-afrikaiak ezt egy Boeinggal csinálták meg, s ráírták minden részére, hogy pontosan micsoda, apró betűvel pedig egy alternatív és nagyon vicces definíciót is mellékeltek. A képek magukért beszélnek!

kulula4.jpg

kulula3.jpg

kulula6.jpg

Érdemes böngészni egy kicsit a képeket, jókat lehet kacagni az aláírásokon. Kis gyűjtemény az angolul nem (annyira) tudóknak/lustáknak:

Ablak- a legjobb kilátással a világon

Fekete doboz (valójában narancssárga)

Oldalkormány (a bigyó, amellyel kormányozunk)

Konyha (kaja, kaja, kaja, kaja)

Első bejárat - A mi ajtónk mindig nyitva áll, kivéve, amikor 41 ezer lábon repülünk

A pilóta: A nagymenő (angolul Big Cheese) (Kapitány, kapitányom!) - Mai kulturális kérdésünk: kitől származik az idézet, kire vonatkozik, s melyik filmben játszott központi szerepet? Megoldások kommentben.


Másodpilóta: a másik fickó a hangszóróból)


Vészkijáratok -- trónterem (Még több lábtér, Baby!)

Ugye még sok ilyen gépfestést kérünk?

kulula5.jpg

Címkék: vicc, vicces, 737, boeing, fapados