Szellemrepülőgép a Pilis fölött?

A repülés évszázados története tele van misztikus eseményekkel, különösnél-különösebb sorsokkal, s gyakran a vakszerencse dönt életről-halálról. Népszerű témája nemcsak a katasztrófairodalomnak/filmeknek, de a parapszichológiai "iparág" is sokszor rátalál. Emlékszem késő gyerekkorom egyik borzongató könyve volt John G. Fuller "Kísértet a 401-es járaton" című könyve, de számos beszámolót olvastam "szellemgépekről" is. Alapvetően racionális magyarázatot igyekszek keresni mindenre, s annak reményében teszem most közzé egyik kedves olvasóm levelét, hogy közösen találunk jobb magyarázatot is annál, hogy szellemrepülőgépet láttak a Pilis fölött.

A kép csak illusztráció  

Szia!

Szeretnék egy sztorit megírni Neked, ami velünk történt idén június 15.-én, estefelé. Kirándultunk Pilisborosjenőn, az Egri csillagok díszletváránál. Amikor bandukoltunk vissza a faluba, hirtelen premier plánban megjelent előttünk egy utasszállító! A Nagy-Kevély mögül bukkant elő, ami 534 m magas. Rettentő alacsonyan repült, annyira alacsonyan, hogy a gép törzse jóformán érintette a hegyet! Nem volt motorhang sem, teljesen csendben bukkant fel. Úgy tűnt, hogy vitorlázik, mert igen magasra volt felhúzva az orra. Azt hittük, menten a fejünkre zuhan! Szörnyű volt, teljesen ledermedtünk. Azután a gép elkanyarodott Bp felé, de amikor fordult, annyira bedőlt, hogy az egyik szárnya szinte érintette a fákat a völgyben. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a bal szárny és a fák csúcsai között talán ha 10 méter volt a távolság, több semmiképpen nem. Akkor hozta ránk a frászt másodszor. Aztán valamennyire felemelkedett, de csak minimálisan, majd eltűnt a látóterünkből.

Az egész család sokkot kapott, én még akkor is reszkettem, amikor az autóhoz értünk. Úton a faluba állandóan a füstöt lestük, nem zuhantak-e le valahol, de nem. Itthon az első dolgom az volt, hogy utánanézzek, nem történt-e valami zűr Ferihegyen, volt-e kényszerleszállás vagy ilyesmi, de nem találtam semmit. Nem tudom a gép márkáját, de egy hatalmas, 4 hajtóműves gép volt, a szárnyai miatt valószínű hogy nem Airbus. Félelmemben nem figyeltem meg alaposabban, sajnos. A futóművei nem voltak kiengedve. Nem csak mi láttuk, hanem még jópáran. Voltak lenn a várnál többen is, két vagy három család mindenképpen, fenn az erdőben is. Mellettünk az ösvényen, egy kanyarral arrébb volt három bicajos, két középkorú nő meg egy férfi, közülük az egyik nő sikoltozott, hogy úristen, oda nézzetek, úristen! Először csak a hangjukat hallottuk, de amikor összetalálkoztunk, épp úgy halálra voltak rémülve mint mi. Később utolértünk egy kutyát sétáltató férfi, szerintem ő sem volt messze, nyilván végignézte ő is, aztán gondolom idegességében rohant a kutyával. A nem kiengedett futóműre is azért emlékszem, mert anyám kommentálta a dolgot: Le akar szállni valahová. Ekkor mondtam neki hogy biztos nem, mert nincsenek kinn a kerekek. Erre azt mondta: de nézd, hogy leszáll mégis (amikor bedőlt) mondom dehogy száll le, hanem lezuhan! Volt nálunk fényképező, onnan tudom a pontos dátumot meg az időpontot, (a várnál készült képekről), de eszünkbe sem jutott végigfényképezni az eseményeket, csak álltunk ott kővé dermedve.

Azt szeretném kérdezni, hogy a Nagy-Kevély fölött vezet-e a siklópálya (vagy a várakozópálya) a budapesti leszállásokhoz, valamint azt, hogy miért nem hallottunk motorhangot ha csak nagyjából 50 méterre volt tőlünk a repcsi, és gyönyörű tiszta idő volt? És még azt is, hogy nem kevés-e ez a magasság, amikor még nagyjából 20 km-re vannak a reptértől? A repülésről szinte semmit nem tudok. Ültem párszor repülőn, plusz láttam pár részt az Air Crash Investigation sorozatból, mint bárki más, aztán ennyi. Ezért örültem meg hogy rátaláltam a blogodra, mert azóta is keresek egy elfogadható magyarázatot, mi történhetett Pilisborosjenőn.

 

Nos, kedves önjelölt szellemvadászok, asztaltáncoltatók, kopogó szellemfülelők, s természetesen kőkemény racionálisok: szabad a pálya! Mi történt a Pilis fölött? Tudunk segíteni megmagyarázni az esetet, vagy elkönyveljük, hogy a Ghost Airlines is üzemeltet már közvetlen járatot Budapestre?