Szex (legalább) egy mérföld magasban - "Mile High Club"

1916 novemberében New York fölött körözött egy Curtiss Model F repülőcsónak. Pilótája az a Lawrence Sperry volt, aki nemcsak a műhorizontot találta fel, de az első primitív robotpilótát is tervezte. Gépe ezzel volt felszerelve, így a repülés helyett sokkal több ideje maradt arra, hogy utasát, egy bizonyos Mrs. Waldo Polkot hmmm... szórakoztassa. Ezzel nemcsak a hölgy emlékkönyvébe írta be magát, de egy igencsak exkluzív, informális klub alapítója és első tagja is lett.

Lehet, hogy mindez csak városi legenda, de tény, hogy sokak fantáziáját megmozgatja a repülés közbeni szex, legyen az a légi utaskísérővel, pilótával, vagy akár egy ismeretlennel a gép mosdójában, vagy a szerencsésebbeknek az első osztályon. Nemtől függetlenül állítólag a túlnyomásos kabin jótékony hatása a véredényekre és a gép mozgása, vibrációja a levegőben olyan élményt okoz, amivel a jó öreg szárazföld nem tud versenyezni.

Hivatalosan nem létezik olyanokat tömörítő klub, akik már szexeltek repülés közben, de a szlengben őket nevezik a "Mile High Club" tagjainak. A www.milehighclub.com internetes oldal szerint több ezer tagja van a klubnak, amelybe a bekerülés feltétele az, hogy valaki legalább 5280 láb (1 mérföld) magasságban szeretkezzen egy repülőgépen. (A dörzsölt vén róka pilóták szerint csak az a valódi tagja a klubnak, aki a gép vezetése közben teszi mindezt.)

Számos olyan esetről tudunk, amikor lebukott egy-egy túl heves vérmérsékletű pár. A leghíresebb talán Lisa Robertson légi utaskísérő volt, akit elbocsátott a Qantas, amikor a Darwinból Mumbai-ba tartó járaton a business class mosdójában szexelt Ralph Fiennes színésszel 2007-ben. A klub "egyedülálló szekciójának" elnöke lehetne Kyle Pearce, akit idén májusban a United Spokane-ből Denverbe tartó járatán kaptak rajta, hogy a turistaosztály 18D ülésében maszturbál, miközben a mellette és mögötte lévő ülésekben is ültek! (Aki utazott mostanában repülőgépen, annak van elképzelése milyen meghitt élmény volt ez - mindannyiuknak...) Pearce-t letartóztatták, maximum 90 nap elzárást és 5000 dollár pénzbüntetést kaphat. Szerencsés volt, hiszen például a Nagy-Britanniában 2004-ben érvénybe lépett "szextörvények" szerint ezért akár félévi börtönbüntetést is kaphatott volna.

Utastársaink néha tényleg ellenállhatatlanok...

Az óriásgépek egyébként sokkal több lehetőséget kínálnak az ilyen együttlétre. Az új Airbus 380-asokon kialakítástól függően az első osztályon 12 privát "lakosztály" is helyet kaphat, franciaágyakkal. A Singapore Airlines nemrégiben arra kérte heves vérmérsékletű utasait, hogy legyenek tekintettel másokra, mert a lakosztályok szeparáltak, de nem hangszigeteltek...

Az A380-as kényelme a szállodákéval vetekszik

Ahol kereslet van, természetesen a kínálat sem sokat késlekedik. Több cég is ajánl chartergépeket, amelyekben jól elkülönített helyen, viszonylag zavartalanul kerülhet sor a pásztorórára. Az első, s talán leghíresebb a 2007-ben induló Mile High Flights volt, amely csekély 640 fontért (190 ezer forint) ígért légi élvezeteket. Ehhez elég tágasnak bizonyult a franciaággyal felszerelt Cessna Grand Caravan.

A Szexna, akarom mondani Cessna Grand Caravan

A legfrissebb hír a céggel kapcsolatban, hogy a CAA (brit polgári repülési hatóság) megvonta a működési engedélyét, arra hivatkozva, hogy a pilótáktól pusztán függönnyel leválasztott utastérben zajló tevékenység elvonhatja figyelmüket a gép vezetésétől.

Hasonló szolgáltatást számos más vállalkozás kínál. A 2006-ban alakult Erotic Airways Beech H-18S gépén mindössze 725 dollárba (130 ezer forintba) kerül egy "kéjrepülés".

Amerikában működik még a Flamingo Air, egy texasi cég pedig egyenesen egy B-25-ös veterán bombázó orrában kínálja a meghitt együttlétet.

Az egyik legextrémebb élményt bizonyára az észak-nevadai Burning Man alternatív fesztivál kínálja, ahol nemcsak szexjáratot működtetnek, de a megfelelő terminál is rendelkezésre áll, biztonsági ellenőrzéssel, természetesen nem csekély szado-mazo beütéssel. Távol álljon tőlem, hogy bárki ízlésvilágát kritizáljam, de remélem, kevés embernek szerepel ilyen kapitány a fantáziáiban...

 Kép: innen